Viitorul camioanelor autonome

June 25, 2016 | Author: | Posted in AFACERI, AUTO-MOTO SI TRANSPORTURI, JURIDIC, TEHNOLOGIE

Compania Google s-a decis sa creeze camioane care sa mearga fara sofer. Noul brevete de inventie care a fost aprobat saptamana aceasta, demonstreaza si descrie schematic o masina autonoma cu spatii destinate sa transporte cutii. Spatiile destinate transportarii marfurilor, vor fi blocate cu un cod PIN. Ideea gandita de Google este faptul ca beneficiarul transferului sa primeasca un cod PIN pe care il va introduce atunci cand masina autonoma ajunge la destinatie. Inventia permite, de asemenea, ca cei care o folosesc sa foloseasca un cititor sau o carte de credit.

Noua inventie nu descrie detaliat folosirii camionului nici cum isi planifica traseele, desi se refera la elemente comune ale prototipurilor masinilor autonome: camerele video, camerele de supraveghere, automatizarea informatiilor primite, senzorii radar si laser, harti detaliate de comert si sisteme de comunicare care se conecteaza la vehicul cu ajutorul unui controler extern. Gigantul german Daimler are nevoie de timp pentru a testa camioanele semi-autonome ca modelul de inspiratie, care gestioneaza modul de conduce intotdeauna cu soferul, odata ce vehiculul a fost integrat intr-o caroserie dubla.

Firmele privesc dronele precum un sistem potential de livrare. Aceasta masina se confrunta cu mai multe obstacole decat cele tehnologice, in special legile care guverneaza siguranta rutiera. Reglementarea actuala considera drept protagonist al conducerii masinii este, persoana care se afla la volan. Daca conducatorul ar disparea din viitorul masinilor, asta nu inseamna ca ar disparea din legislatie. Saptamana aceasta, Google a primit vesti bune. Agentia de Stat care este responsabila de siguranta rutiera recunoaste ca un conducator auto nu trebuie sa fiu mereu uman. Cu toate ca decizia aduce conditii juridice, va fi nevoie de integrarea pedalei de frana si de mana. Pentru Google, aceste elemente nu sunt necesare, pentru ca vehiculul in sine se opreste atunci cand este necesar.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply