Videointerfonul – centrul casei inteligente

May 24, 2016 | Author: | Posted in TEHNOLOGIE

Interfoanele au fost folosite pentru functia lor de baza: prin interfon, oamenii pot vorbi si pot afla cine ii viziteaza. Astazi, sistemele de interfoane si-au imbunatatit functionalitatea, permitand monitorizarea de la distata prin intermediul smartphone-urilor si schimbului de date intre diferiti membri ai complexului. De fapt, tot mai multi furnizori integreza functiile interfonului in propriile sisteme ale casei inteligente pentru a oferi un avantaj suplimentar utilizatorilor. Aceste sisteme se pot conecta prin diferiti senzori terti, cum ar fi: contoarele inteligente, contoarele de apa, intrerupatoarele magnetice si alte tipuri de senzori, care fac casa mai sigura, mai eficienta din punct de vedere energetic si cat mai usor de gestionat.

Casa inteligenta poate fi o parte a sistemului de interfon, perceput ca fiind necesar in fiecare casa. Interfonul poate ajuta, de fapt, un sistem inteligent de casa. Pe langa functiile de baza, interfonul actioneaza ca un server web si se integreaza cu diferite software-uri inteligente. Interfoanele, la fel ca multe alte facilitati din casa, sunt integrate si conectate intre ele si internet.

Prezentul si viitorul interfoanelor si videointerfoanelor sunt legate de integrarea in cadrul sistemelor automatizate din casa. Actualul design al interfoanelor si videinterfoanelor , bazate pe IP, reprezinta punctul de pornire pentru incorporarea unor functii succesive de aplicatii. Recent, s-a lansat un sistem, in care videointerfonul de la usa este, de asemenea, telecomanda casei automatizate. Sistemul a fost creat special pentru a crea un camin conectat, confortabil, in conditii de siguranta. Sistemul se adapteaza la orice tip de instalatie, in functie de nevoile utilizatorului. Este un produs multifunctional, care se refera la controlul accesului, la supravegherea video, la securitate si la eficienta energetica. S-au dezvoltat o serie de interfoane si videointerfoane bazate pe SIP si sisteme de control I/O capabile sa primeasca semnale de la ceilalti senzori. Utilizatorii pot conecta cele mai recente dispozitive Android sau parti IP la videointerfoane pentru a creste eficienta casei inteligente. Cu un Zigbee sau Z-Wave incorporat in sistem, comunicarea fara fir cu diversi senzori, corpuri de iluminat, termostate, comenzile usilor de la garaj sau alte dispozitive pot fi posibile. Vechile sisteme inteligente sunt cu fir. Sistemele fara fir se bazeaza pe tehnologia IP. Monitorul de interior ajuta nu doar la folosirea interfonului, ci permite supravegherea video folosind integrarea alarmelor fara fir, automatizarea casei, aplicatiile mobile si controlul de la distanta. Foarte mult timp, sistemele de interfoane interioare si exterioare au permis oamenilor sa interactioneze cu vizitatorii.

Videointerfonul a evoluat intr-un sistem central al casei pentru a controla diversele tehnologii inteligente si interfoanele bazate pe IP au contribuit mult la aceasta evolutie. Astazi, tot mai multi proprietari de case pun accent pe siguranta si pe automatizarea casei, prin automatizari porti, automatizare garaj, bariere acces
, interfoanele, avand scopul de a deschide noi oportunitati.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply