Un nou factor de ranking in cautarile de pe mobil – Google Mobile Usability

April 6, 2015 | Author: | Posted in Promovare website, Web design

Incepand cu 21 aprilie 2015, Google, va modifica algoritmul de ranking pentru rezultatele cautarilor realizate de pe dispozitivele mobile, astfel ca va trebui sa optimizati site-urile si pentru mobil.

Modificarea va avea un impact notabil in cadrul tuturor cautarilor efectuate, indiferent de limba.
Astfel, Google mai face un pas important si de mult anticipat in pozitionarea site-urilor optimizate pentru mobil, in cadrul cautarilor facute prin intermediul acestora.
Atentionarile au aparut de cateva luni bune cu privire la decizia pe care Google a dorit sa o abordeze.

Primele semne pe care Google le-a oferit a fost cand a dezvaluit setul oficial de criterii pentru site-urile optimizate pentru dispozitivele mobile. Impreuna cu setul oficial a mai oferit si un tool de testare ce va permite sa aflati cat de optimizat este site-ul dvs. si ce criterii indeplineste sau nu. Astfel, Google-ul va pune totul pe tava, doar sa va optimizati site-ul si sa nu va afecteze imaginea si venitul companiei.

In momentul in care compania a oficializat setul de criterii pentru ranking, a lasat sa se deduca ca in viitorul apropiat aceste criterii vor deveni elemente de ranking in algoritmul Google, iar acel moment va veni pe 21 aprilie.

Pentru a va asigura aparatia in continuare in cautarile motorului de cautare Google de pe platformele mobile dupa data de 21 aprilie, va trebui sa verificati site-ul dvs. in instrumentul de testare oferit de Google. Atat timp cat indeplineste conditiile, nu trebuie sa va faceti griji.

Insa, daca nu indeplineste criteriile, atunci instrumentul va va oferi si o serie de recomandari cu privire la imbunatatirile pe care trebuie sa le faceti. In plus, puteti sa folositi contul WebmasterTools pentru a vedea lista completa a elementelor de mobile usability prin intermediul Mobile Usability Report.

Daca nu aveti cunostintele necesare sau nu aveti timp, puteti sa apelati la o firma care se ocupa cu dezvoltarea site-urilor web si sa cereti optimizarea site-ului dvs. pentru mobil. Pretul nu va fi unul mare si nici timpul de executie.
factor de ranking in cadrul cautorilor mobile

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply