Scurt review al jocului Football Manager 2015

December 18, 2014 | Author: | Posted in Jocuri

A aparut de curand jocul Football Manger 2015.

Fanii seriei Football Manager au motive in plus de bucurie, pentru ca noul joc vine cu o multime de noutati.

Bineinteles, ca toate cluburile din joc prezinta modificarile facute de cluburile reale, dupa fereastra de transferuri din vara. Foarte multe cluburi au facut puzderie de transferuri, astfel incat unele echipe sunt de nerecunoscut, altele au fost mai conservatoare cu plecarile si venirile. Cert este ca atunci cand tu vei ajunge antrenorul unei echipe vei gasi deja unii jucatori abia transferati, nu tocmai grozavi, pe care nu vei putea sa-i “misti” pana la fereastra de tranferuri din iarna. Indiferent de echipa pe care ai ales-o s-o conduci, vei avea totusi un buget de transferuri si vei putea sa aduci si jucatori doriti de tine.

Rapoartele date de scouteri sunt ceva mai bune in aceasta editie, dar tot iti va fi greu sa-ti dai seama care jucatori isi merita banii si care nu. Un ajutor pentru a gasi jucatori liberi de transfer, pe care-i puteti lua pe gratis gasiti aici.

Jocul de anul acesta vine cu o interfata noua, in care linkurile principale sunt pe stanga. Modulul de tactici a fost schimbat si nu veti mai putea importa vechile tactici din FM 2014. Schimbarile nu sunt doar cosmetice, au aparut clase noi de jucatori, cum ar fi Roaming Playmaker, Raumdeuter, Half Back. Iar motorul de joc (match engine) a fost modificat destul de mult. Se pare ca anul acesta pana la udpate-ul 15.1.4 mentalitatea Overload este cea care face minuni, combinata eventual cu o forma foarte fluida a echipei (very fluid). Atentie, insa, la cornere. AI-ul marcheaza foarte usor din cornere, mai ales daca nu alegeti din cand in cand, ca antrenament pentru ziua meciului optiunea “Defending Set Pieces”.

Ceea ce-i supara pe cei care joaca Football Manager 2015 este raportul mare dintre suturile AI-ului si cele ale echipei antrenate de om. Adica din 4-5 suturi spre poarta AI-ul te “gaureste” cu un gol, pe cand echipa ta trebuie sa dea 20-25 de suturi spre poarta ca sa marcheze un gol. Este posibil ca plangerile fanilor sa fie rezolvate in urmatoarele update-uri.

Au aparut noutati, dar nu substantiale, si in modul in care te poti adresa jucatorilor sau echipei, in felul in care poti negocia cu conducerea clubului. Acum, in dialoguri, exista mai multe optiuni prin care poti creste moralul unui jucator. In schimb jucatorii au inceput sa semene cu niste copii de gradinita, care se smiorcaiesc una-doua, ba ca nu au jucat suficient in prima echipa, desi au aparut ca titulari in 9 din 20 de meciuri, ba ca nu sunt multumiti de calitatea antrenamentelor, ba ca se gandesc sa plece la alt club, desi nu a fost facuta nici o oferta.

In rau s-au schimbat sfaturile preparatorilor din club, sau ale asistentului, referitoare la pregatirea individuala a jucatorilor. De multe ori ti se va spune ca ar trebui sa pui un jucator sa-si antreneze un anumit atribut, si de multe ori acel atribut este deja cel mai mare atribut pe care il are jucatorul. Va trebui sa te bazezi pe judecata proprie si sa-ti dai seama singur ce anume ar trebui sa antrenezi la fiecare jucator de-al tau. Oricum, antrenamentele individuale sunt inconstante. Poti antrena timp de 6 luni un jucator fara ca sa creasca macar cu o jumatate de unitate atributul dorit. Ba, mai vine si asistentul si iti spune ca ar trebui sa schimbi antrenamentul pentru ca nu da randamentul scontat. O metoda pentru a imbunatati calitatea antrenamentelor este sa te asiguri ca ai cel putin doi antrenori care se ocupa de o specialitate. Bineinteles ca la cluburile mici, asta nu este posibil fara sa ceri conducerii clubului sa mareasca numarul de antrenori disponibili.

Cosmarul fanilor, insa, sunt accidentarile, care vin in numar mare si pe durate prea lungi. Pe forumuri sunt jucatori care se plang ca au ajuns la 10 jucatori accidentati si ca nu mai au jucatori titulari cu care sa joace. Se intampla, uneori, sa ai trei oameni accidentati intr-un singur meci.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply