Rolul urias indeplinit de cosurile de fum – un aspect pe care nu ar trebui sa il neglijati

August 11, 2016 | Author: | Posted in Constructii

Cosurile de fum sunt indispensabile oricarei constructii indiferent daca vorbim despre o casa, o vila sau chiar un apartament, pana la cele mai elitiste constructii ale momentului. Atunci cand functioneaza corect, acesta asigura un randament ridicat al surselor de caldura. In situatiile in care este montat gresit, cosul de fum devine un adevarat pericol pentru locuitorii constructiilor dar si pentru cele aflate in vecinatate. Indiferent de tipul de focar folosit, oricine are nevoie de un cos de fum care sa evacueze fumul si gazele nocive.

In tarile vestice nu se pot monta decat cosurile certificate in timp ce la noi asemenea proceduri sunt optionale.

Aspecte privind siguranta in utilizarea cosurilor de fum

Fiind o componenta importanta a instalatiei de incalzire, montarea corespunzatoare si certificarea sunt esentiale pentru siguranta casei. In caz contrar riscurile pot fi enorme. Nu acceptati niciodata din partea nimanui sa instaleze improvizatii pentru ca aceste cosuri de fum sa functioneze. Aceste metode nu numai ca sunt periculoase dar si duc la probleme de functionare majore.

Aceste cosuri de fum sunt supuse la solicitari intense, de natura fizica si chimica. Trebuie sa reziste foarte bine la variatii de temperatura, socuri si alte tipuri de solicitari. In plus cosul trebuie sa aiba capacitatea de a rezista la temperaturi de 10000 C.

Un cos de fum, chiar daca este instalat respectand toate normele si conditiile, daca este neintretinut poate reprezenta un pericol. Conform statisticilor multe incendii se produc fie din cauza unui cos de fum neintretinut fie din cauza ca este construit necorespunzator din materiale neadecvate.

Pentru siguranta suplimentara la aceste cosuri de fum se pot monta angrenaje pentru evacuarea fumului de incendiu. Acestea se monteaza in coloana pe planseu, asezand un grilaj de preluare a fumului pe tavan.

Masurile suplimentare de precautie au si ele un rol extrem de bine stabilit si, o data ce le veti utiliza veti putea sa profitati de functionarea mai mult decatposibil. Responsabilitatea asupra cosurilor de fum cade si pe beneficiar intrucat dupa constructia efectiva, urmeaza partea in care beneficiarul trebuie sa se asigure permanent ca il utilizeaza corespunzator si il intretine.

Seminee Mol va ofera posibilitatea de a beneficia de ajutor profesionist

Prin intermediul Seminee Mol veti putea sa beneficiati de ajutor profesionist indiferent de problemele cu care va confruntati in ceea ce priveste aceste cosuri de fum. Chiar daca aveti nevoie de profesionisti care sa va construiasca un cos de fum de la zero sau de solutii profesioniste pentru a va intretine cosul atunci apelati la ajutorul nostru cu cea mai mare incredere.

Cat despre produsele si serviciile pe care le puteti accesa, nu trebuie decat sa intrati pe site-ul nostru www.seminee-mol.ro unde veti putea sa le gasiti pe toate dar sa si aflati informatii esentiale despre cosurile de fum si nu numai.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply