Rolul social media în strategia ta de marketing

March 29, 2015 | Author: | Posted in Promovare website, Publicitate, Publicitate online

Social media are un rol important într-o campanie de marketing, oferind posibilităţi de promovare eficiente care merg direct la publicul ţintă. Tot ce ai de făcut este să îţi targetezi audienţa şi să aduci în faţa lor produsul tau, într-un mod atractiv.
Spre exemplu, pentru vizibilitate, poţi da share unei postări de mai multe ori, fără să te gândeşti că ai putea plictisi publicul. Plus ca pentru un vizitator nou, postarea de acum cateva saptamani va fi una nouă.

Hashtag-ul, devenit atât de popular, are o importanţă aparte, dacă e folosit în mod inteligent. Adaugă un hashtag reprezentativ şi vei putea urmări cu uşurinţă cât de mult discută ceilalţi pe baza unui subiect iniţiat de tine.
Cum ziceam mai sus, e foarte important să îţi selectezi publicul ţintă. Astfel trimiţi informaţia direct către oamenii care sunt interesaţi de ea. Poţi folosi reţelele sociale de nişă, care deşi sunt mai puţin populare, îţi oferă un public specific care e interesat de informaţia pe care tu o livrezi.

Odată ales publicul ţintă, trebuie să îţi alegi un mesaj care să ofere informaţia într-un mod succint şi clar pentru a capta atenţia. Mesajul trebuie personalizat şi adaptat în funcţie de canalul de social-media folosit. Spre exemplu pe Twitter au un mare succes postările scurte însoţite de imagini. E nevoie de o simplă analiză pentru a vedea cum prinde mai bine mesajul.

De asemenea, poţi testa ce fel de titluri atrag mai uşor atenţia publicului. Postează acelaşi conţinut cu titluri diferite într-un interval de aproximativ o oră. Pe baza acestor postări, poţi analiza care dintre ele a avut mai mare succes şi cum îţi poţi îmbunătăţi tehnica pentru viitor.

Social media devine astfel vitală pentru campaniile de marketing, ajutând la o mai bună definire a publicului ţintă, oferindu-ţi în acelaşi timp multiple forme de promovare.

ce este social media

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply