Promovarea unui fotograf nunta. Cum sa ajungi in prima pagina?

June 30, 2018 | Author: | Posted in Fotografie

De ceva vreme, de fapt de aproximativ 6 luni am dezvoltat propria strategie pentru pentru promovare in mediul online cu scopul de a ajunge la cat mai multi clienti in cautarea de servicii fotografice pentru evenimente. Desi la inceput a fost destul de dificil pentru a observa rezultate bune, acum, dupa cele 6 luni care promovarea merge pe directia buna, putem observa o crestere in numarul de vizitatori pe site-ul oficial si un numar tot mai mare de cereri de oferta pentru evenimentul lor. Tot acest lucru a fost facut prin dezvoltarea unei strategii bine puse la punct. Scrierea de articole online este unul din punctele importante ale promovarii pe Google. Astazi motorul de cautare are algoritmi atat de bine targetati incat fiecare text caruia ii este asociat un site, va putea fi identificat usor si indexat corespunzator. In concluzie google apreciaza continutul de buna calitate si textele relevante subiectului pe care ne nisam. In cazul nostru este fotografia de evenimente (nunta, botez, receptii, etc).

Pentru un fotograf nunta nu este usor deloc sa dezvolte astfel de strategii daca nu stie de unde sa inceapa si incotro sa o apuce. De cele mai multe ori fotografii angajeaza firme specializate in promovarea online pentru a targeta cu succes clientii doriti. Insa nu acesta este singurul mod prin care un fotograf nunta se poate promova. Bugetul necesar unei promovari SEO este de multe ori mult rpea mare pentru a se justifica, de aceea ca alternativa raman retelele sociale precum Facebook si Instagram, si site-urile de profil ce functioneaza sub forma unor directoare si cataloage de servicii destinate oricarui fotograf profesionist. Din tot ce am experimentat pana acum cea mai buna metoda de promovare este interactiunea cu clientii, iar cand spun interactiune nu ma refer la spam pe mail sau facebook, ci postari regulate in retelele de socializare, engagement cu potentialii clienti pe instagram, chiar si cu fotografi ceva mai bine asezati in piata si postarea regulata de articole in propriul blog de fotografie. Google vede si ne da punctaj suplimentar in toate aceste actiuni pe care noi le intreprindem in mediul online. Da, Big Brother ne vede si ne vede bine de cele mai multe ori in promovarea online.

Un fotograf profesionist de nunta cu multa experienta stie ca ceea ce nu paote face singur sau la ce nu se pricepe externalizeaza, dar daca esti un fotograf incepator in domeniul nuntilor ai nevoie de acele resurse in alt scop si nu pentru a le arunca in marea de lupi care iti cheltuie bugetul zi de zi. Aici vine in ajutorul tau strategia de care vorbesc mai sus. Ideea este sa fi prezent si oamenii te vad, sa fi constant si oamenii se invata cu prezenta ta online pentru ca atunci cand vor avea nevoie de un fotograf misto sa te gaseasca usor si sanu fie pusi in situatia de a incerca sa te caute sa sa nu-si aminteasca numele tau. Tine minte, in promovare conteaza si numele tau de business, fie ca folsoesti numele propriu fie ca ai un brand, ideea este sa fie usor de retinut si asociat cu ceva cu care clientii rezoneaza.

Promovarea unui fotograf in mediul online nu este grea dar consuma mult timp si multi nervi. Imaginatia cu care cream fotografie trebuie pusa in valoarea si in zona de creare a textelor cu continut relevant pentru ca motorul de cautare sa ne vada bine. In cazul in care nu te pricepi, apeleaza la un fotograf de nunti cu mai multa experienta. Imi poti scrie oricand pentru a te ajuta sa cresti, eu sunt Alex pasarelu si sunt fotograf de nunta in Bucuresti.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

Fotograf Profesionist de nunta din Bucuresti

This author has published 5 articles so far.

Leave a Reply