Preț ieftin. Cum alegem?

June 5, 2017 | Author: | Posted in Alte domenii

 

Ce facem defapt atunci când alegem un preț? Cum facem diferența între preț, calitate și respectiv  importanța acestora?

Ni se întâmplă de câte ori mergem la cumpărături, indiferent de ceea ce dorim să achiziționăm. Fie alimente, produse de menaj, încălțăminte sau îmbrăcămint. Vom avea tot timpul de ales.

Două produse asemănătoare sau chiar identice cu ambalajul diferit, marcă diferită și bineînțeles cu prețul care tot timpul diferă.

Cei mai mulți între noi, întindem mâna după produsul cu prețul cel mai ieftin și închidem ochii la altele ce ne pot oferi o calitate mai bună. Ce este mai ieftin nu este niciodată mai bun. Problema intervine atunci când avem pretenții sau așteptări prea mari de la ceva ce este aproape de unică folosință.

Întrebările cele mai des întâlnite sunt : “Oare cât rezistă?”, “De ce s-a stricat așa repede?”, “ Ce s-a întâmplat,că nu i-am făcut nimic?”. Sunt câteva curiozități ale fiecărui cumpărător. Indiferent de ceea ce cumpără și la ce preț. Până la urmă dificil este atunci când apar răspunsurile și mai apoi dezamăgirile.

Întradevăr și magazinele sunt pline de oferte ce ne iau ochii. Reduceri mari, reclame convingătoare și consecvente, ba chiar posibilitatea de a plăti 2 produse dar să plecăm cu 3. Toate aceste lucruri nu fac decât să ne inducă faptul că trebuie să alegem prețul ieftin, pentru că este în beneficiul nostru. Dar ne păcălim singuri. Putem ajunge la situația în care să cumpărăm un produs, de 2-3 ori într-o lună pentru că se strică.” Am dat puțini bani pe el! Nu-i nimic cumpărăm altul.” De câte ori nu ați auzit asta? Sunt întradevăr produse ce le luăm pentru unică folosită, și pentru care merită să plătim mai puțini bani. Dar un produs de care avem nevoie pentru o perioadă mai lungă de timp,trebuie plătit atât cât se cuvine.

Nu doar în cazul cumpărăturilor propriu zise se întâmplă să fim dezamăgiți de faptul că am ales prețul ieftin și am ignorant calitatea. Atunci când căutăm un loc pentru a ne caza, se întâmplă să ocolim multe detalii, prin prisma faptului că prețul este ieftin, și până la urmă asta vrem. Curățenie,liniște,amabilitate sunt câteva facilități de care nu avem parte tot timpul, doar pentru că am ales bazându-ne pe  prețul cel mai mic.

Când vine vorba de electrocasnice, echipamente de supraveghere  sau rezervarea unei camere pentru vacanță. Trebuie sa ne indreptăm spre calitate si apoi să punem si prețul intr-o balanță.

 Sfat : În cazul în care nu aveți destule economii pentru a achiziționa ceea ce va doriți, nu va lăsați păcăliți de produsele asemănătoare celor de calitate, la prețuri mai mici. Vă veți dori să funcționeze la un anumit standard, la care produsele sau serviciile ieftine nu ajung. Iar dezamăgirile nu vor intarzia să apăra.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply