Obiectivele folosite de un fotograf nunta

March 23, 2018 | Author: | Posted in Fotografie, Fotografie, Nunta si botez

Fotografia a fost mereu hobby-ul dar si meseria mea. In calitate de fotograf de nunta profesionist, multi tineri fotografi aflati la inceput de drum ma intreaba ce obiective folosesc sau ce echipament cand imi vad imaginile in online. Trebuie sa le amintesc de fiecare data acestora ca nu tine neaparat de scule cand vine vorba de fotografia de nunta de calitate. Atunci cand fotografiezi o nunta totul se rezuma la emotii, trairi, dragoste, intr-un cuvant “amintiri”. Fotografiile mele sunt concentrate in permanenta pe surprinderea momentelor frumoase si importante pentru miri. Asa cum spune vorba, o fotografie face cat 1000 cuvinte, asa si fotografiile mele vorbesc prin momente frumoase surprinse.

Revenind la subiectul meu, ce obiective folosesc eu si care consider ca sunt acele obiective care reprezinta alegerea ideala pentru un fotograf nunta? Pentru ca folosesc in permanenta doua corpuri de aparat dslr, folosesc in proportie de 85% obiective fixe. Canon 35mm f2 IS si 85mm f1.8 plus combinatia 16-35mm 2.8II pentru cadre dinamice de petrecere si 70-200mm 2.8 IS II pentru sedinta foto sau acele cadre de la distanta cand chiar ai nevoie de o focala lunga. Cred ca orice fotograf profesionist stie sa foloseasca la maxim aparatura pe care o are, la urma urmei de aceea ne numim profesionisti, nu?

Insa sunt si multi alti fotografi care folosesc cu totul alte combinatii, strict in functie de stilul lor. Sunt multi fani ai zoom-urilor, 16-35, 24-70 si 70-200 dar si multi fani al fixelor de genul 14mm, 24mm, 35mm, 50mm, 85mm si 135mm, eu cred ca ma incadrez undeva la mijloc pentru ca am ales un kit combinat pentru versatilitate si calitate maxima. Atata timp cat sti ce ai de facut cu aparatura, totul se rezuma la a surprinde amintiri.

In fotografia de botez sau fotografierea copiilor multis e gandesc ca ar fi nevoie de cu totul altceva, sincer nu este asa, acelas kit cu care poti face o nunta, poti face lejer si fotografia de botez. Chiar stiu de ceva vreme si am un prieten care este doar fotograf botez, renuntand integral la a mai face nunti datorita timpului prea mare in care stai in picioare si te stresezi pentru cam aceeasi bani pe ora lucrata. Astfel el, in calitate de fotograf botez foloseste un singur body si canon 24-70 2.8 II, evident ca are si aparatura de back-up, insa pentru acest gen de fotografie nu rpea ai nevoie de foarte multe scule pentru a obtine imagini si amintiri impresionante.

Asa cum am mai spus in nenumarate randuri, fotografia cu calitate de amintire nu urmeaza reguli stricte cand vine vorba de incadrare, aparatura folosita, iso, timp de expunere, etc, ci incalca mai toate regulile. Atata timp cat prin acea imagine reusim sa transmitem cele mai puternice emotii pe care protagonistii le-au experimentat, acestia vor retrai la nesfarsit aceeasi emotie ca in ziua respectiva doar prin faptul ca se uita pe fotografie.

Fotografia buna o facem cu sufletul, iar aparatura este doar ustensila cu care noi reusim sa facem acest lucru. Orice fotograf de evenimente cu experienta stie acest lucru, iar cand vine vorba de aparatura acesta este ultimul lucru cu care se streseaza.

De cele mai multe ori aparatura este subiectiva, iar fotografii aflati la inceput de drum se confrunta cu un soi de sindrom Stockholm, cand devin empatici fata de nevoia continua de a cumpara aparatura, chiar daca nu este necesar. Eu personal daca as avea un full frame din orice generatie si un 50mm fix, as putea sa fac o nunta de la inceput pana la sfarsit, iar imaginile ar iesi la fel de frumoase.

Va astept cu drag cu intrebari. Alex

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

Fotograf Profesionist de nunta din Bucuresti

This author has published 5 articles so far.

Leave a Reply