Noua tehnologie ofera control asupra accesului

May 22, 2016 | Author: | Posted in Alte domenii, TEHNOLOGIE

Controlul accesului a luat nastere pentru disparitia cheilor. Astfel, nu mai este nevoie sa inlocuiti cilindrii de blocare sau cheile atunci cand acestea au fost pierdute. Solutia de acces cu cartela este o investitie rentabila. In cazul in care un card se deterioreaza, acesta pur si simplu poate fi sters si nu mai este o amenintare. Industria hoteliera a fost prima care a incercat aceasta noua inventie si investitia lor a deschis usa unui program de dezvoltare repede. In final, piata a adus solutii on-line cu ajutorul informatiilor disperse, echipamente de control pentru usi multiple si echipamente de distributie.

Software-ul a devenit din ce in ce mai avansat, cu atributii si avantaje multiple. Proprietarii de echipamente de acces ar putea afima acum ca tehnologia a functionat fara probleme. Inca din primele zile, cartelele de acces au prezentat o diversitate de evolutii avansate (codificare magnetica la fata locului, banda magnetica, cod de bare). In zilele noastre, aspectul cardului de control al accesului si arhitectura este foarte diferita, la fel si caracteristicile si beneficiile pe care le ofera. Cu toate acestea, cartela, ramane un instrument pentru controlul de intrare-iesire.

In ziua de azi, controlul de acces s-a inradacinat ferm in mediul IT. La marginea de taiere, cititoarele si cardurile folosesc algoritmi de criptare sofisticati pentru a spori securitatea. Cardurile au evoluat, devenind tehnologii inteligente. Acestea pot fi programate si sunt capabile sa detina numeroase tipuri de acreditari criptate, facand un dispozitiv cu multe scopuri. Ca si in cazul altor inovatii, cardurile, au depasit activitatea infractionala si au devenit tot mai sofisticate, odata cu aparitia fenomenelor de clonare a cardurilor din secolul 21. Cele mai recente inovatii au introdus cititoare cu ecran tactil care utilizeaza aplicatii similare, asemeni aplicatiilor utilizate de telefoane si tablete. De asemenea, exista si cititoare care gazduiesc comunicatii de teren si este posibil sa utilizeze caracteristica NFC a unui telefon mobil precum o acreditare autorizata pentru obtinerea accesului, decat pentru detinerea unei carti de identitate. Exista cititoare portabile care permit utilizarea de platforme software comune, schimbul de informatii, cresterea protocoalelor din industrie au crescut nivelul de integrare si sistemele de polenizare incrucisate. Controlul accesului a devenit un factor care contribuie la siguranta unui site. De asemenea, cititoarele de control al accesului pot fi configurate pentru a dezactiva camerele de pe telefoanele mobile, poate afisa detaliile ultimului utilizator.

In concluzie, controlul accesului si protectia datelor va evolua pentru a deveni un serviciu complet gestionat, proprietatea si responsabilitatea ramanand in intregime furnizorului de servicii de specialitate.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply