Momentul executiei hidroizolatiei fundatiei

June 21, 2016 | Author: | Posted in Constructii

Condiţiile pe care este important să le îndeplinească o fundaţie sunt urmatoarele: să fie facuta pe un teren suficient de rezistent ca sa susţina construcţia şi in acelasi timp, să nu fie afectată in nici un fel de dinamica solului care e datorată alunecărilor, infiltraţiilor de apă, seismelor, compresibilităţii si nu in ultimul rand, să repartizeze uniform pe sol toata sarcina suprastructurii, si să nu fie in nici un fel afectată de îngheţ sau de caracteristicile particulare pe care le are orice sol.

Momentul executiei hidroizolatiei fundatiei

Lucrările de execuţie ale unei fundaţiilor este recomanat să înceapă imediat după ce s-au executat terasamentele, asta ca sa nu fi afectate in nici un fel de condiţiile climaterice.

Adâncimea de fundare e variabilă ea depinzând de diversi factori, dintre care importanţi sunt tipul terenului de fundare, gradul de seismicitate care e in zona, înălţimea pânzei freatice, zonă geografica, mărimea precum şi gradul de încărcare pe care-l are casa, materialele de construcţie respectiv daca e din BCA, beton armat, cărămidă, etc.

Concluzionand, este nevoie sa se faca un studiu geotehnic prin care poate sa se stabileasca structura terenului şi adâncimea la care se găseşte cel mai bun teren de fundare.

În funcţie de care este zona geografică, poate sa se stabileasca si cota specifica de înghet. Ea reprezintă adâncimea până unde îngheaţă solul, aceasta adâncime fiind determinată in mod statistic. Fundaţia este important să depăşească adâncimea de inghet cu minim 10% din înălţimea ei.

Fundaţiile de mică adâncime sunt utilizate la casele prefabricate din lemn, care pot fi continue sau izolate. Se va ridica fundaţia pana la aprximativ 25-30 cm peste nivelului solului evitandu-se in acest fel umezirea pereţilor din exterior pe timpul ploailor sau al zăpezilor.

Recomandări ale specialistilor

După ce se executa fundaţia se fac operaţiile care sunt specifice si anume cele de curăţare şi de pregătire al straturilor de suport al hidroizolaţiei fundatiei , apoi se amorsează suprafaţa folosindu-se pentru asta produsul si tipului de hidroizolaţie recomandat de specilist, se aplică stratul respectiv de hidroizolaţie, avand formă de membrană, de ciment impemeabil, sau de cauciuc lichid aplicat dupa acre urmeaza protecţia hidroizolaţiei ce a fost aleasa de client impreuna si la recomandarea specialistului.

Se mai poat opta spre exemplu si pe parcurgerea urmatorilor pasi: după drenajul fundaţiei din stratul de pietriş sau de nisip, se poate turna betonul de egalizare, apoi se va aplică o membrană care este bituminoasă si are 3-4 mm fiind armată cu poliester fie in unu, fie in două straturi, sau de orice alt tip, ce se ridică undeva la 30 cm deasupra solului apoi un strat de separare de tip geotextil care este de 200-300g/mp.

In continuare se face hidroizolarea pereţilor verticali, apoi se respectă tehnologia conform materialului de hidroizolaţie care a fost selectat.

Este adevarat ca pentru o hidroizolare corectă aplicata asupra unei case, a unei fundatii, preţurile sunt destul de ridicate, de aceea, executia trebuie să fie realizată in mod corect inca de la startul ei, adică imediat după ce s-a executia fundaţia deoarece după ridicarea clădirii, operaţii ca hidroizolarea fundatiilor nu pot sa fie realizate integral si daca se fac, atunci costurile lor se dublează.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply