Lipsa de reactie a medicilor a fost fatala tanarului fotbalist

May 18, 2016 | Author: | Posted in COMUNICATE DE PRESA, SPORT

Tragedia care a avut loc vineri seara, moartea sportivului in varsta de 26 de ani din cauza ca nu i s-au efectuat manevrele de prim ajutor a marcat lumea fotbalului. Sportivul a facut stop cardiac la sapte minute dupa intrarea sa pe teren. Ambulanta a ajuns dupa 3 minute de la prabusirea jucatorului pe teren, minute in care acesta ar fi putut fi salvat. Oamenii care au vazut tragicul incident au declarat ca au existat 3 ambulante in jurul stadionului, dar niciuna nu a fost echipata cu defibrilator. Mai rau, este faptul ca stadionul pe care s-a intamplat tragedia era aproape de doua spitale, unul dintre acestea fiind cel mai bun spital de boli cardiace din Romania. Reactiile nu au intarziat sa apara, suporterii fotbalistului acuzand medicii ca nu au intervenit de urgenta in momentul in care jucatorul a cazut pe teren.

Politistii cerceteaza de ce organizatorii au permis ca meciul sa se desfasoare daca masina de ambulanta nu era dotata cu defibrilator si de ce medicul ambulantei in loc sa-i acorde primul ajutor statea in tribuna, spargea seminte si fuma. Imaginile triste cu tanarul sportiv arata ca acesta a suferit un stop cardio-respirator si cum medicul nu au venit sa-i acorde ajutorul. In clipele acestea, cateva secunde sunt primordiale si fac diferenta dintre viata si moarte. In cazul tanarului sportiv, secundele au facut diferenta pentru ca ambulanta a ajuns pe teren prea tarziu si nu i-au efectuat manevrele corespunzatoare. In imaginile surprinse de sistemele de supraveghere, se vede clar ca fotbalistul nu are parte de nicio manevra de resuscitare, lucru esential in astfel de situatii si nici nu este utilizat defibrilatorul pentru a-i repune inima in functiune. Moartea tanarului sportiv este anchetata, iar anchetatorii incearca sa afle daca manevrele medicale au fost respectate.

Departamentul de Situatii de Urgenta a confirmat ca ambulantele utilizate nu sunt echipate corespunzator, acestea neavand defibrilator, kit de resuscitare, oxigen si trusa de aspiratie, obiecte esentiale care nu trebuie sa lipseasca. Toata lumea si-a aratat compasiunea fata de tragicul eveniment care a avut loc vineri seara si au mers sa aprinda lumanari in locul in care fotbalistul a murit. In clipele acestea, cuvinele sunt insuficiente, mesajele de pe retelele de socializare, mesajele de la adversarii echipei arata sincere condoleante familiei. In urma controalelor efectuate la masinile de salvare s-a constatat faptul ca medicamentele si materialele sanitare erau expirate, defibrilatoarele care existau la unele ambulante erau descarcate. Decesul tanarului sportiv arata lipsa de responsabilitate si indiferenta cu care persoanele sunt tratate in Romania. Sunt multe intrebari la care se asteapta clarificari zilele acestea dupa incheierea anchetei.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply