Legislatia si tehnologia de recunoastere faciala

July 1, 2016 | Author: | Posted in JURIDIC, TEHNOLOGIE

Tehnologia de recunoastere faciala si tehnologia biometrica este din ce in ce mai utilizata in tot mai multe domenii de activitate. De exemplu, reteaua de socializare Facebook face mai usoara etichetarea prietenilor in poze utilizand tehnologia de recunoastere faciala. Anumite telefoane permit folosirea unei parole cu amprenta digitala pentru a debloca smartphone-ul. In afara de exemplele acestea, tehnologia de recunoastere faciala este, de asemenea, utilizat in cadrul unor agentii de aplicare a legilor.

Agentii din alte tari au inceput sa aplice legile si sa utilizeze tehnologia de recunoastere faciala inca din anul 2013, si au inceput ca un proiect de dezvoltare si cercetare finantata de Institutul National al Justitiei. Sistemul tactil de identificare (TACIDS) este format din 134 de dispozitive distribuite intre 67 de dispozitive pentru personalul de aplicare a legii certificate. Acum, exista 433 de dispozitive care circula intre 991 de dispozitive pentru personal. Dispozitivele sunt, de obicei, smartphone-uri sau tablete ce au acces la sistemul informational automatizat. Atunci cand un ofiter crede ca cineva este o persoana infractoare sau in cazul in care el vrea sa stabileasca daca persoana respectiva reprezinta o persoana periculoasa, poate sa utlizeze camera de fotografiat pentru a face fotografii. Aceaste poze sunt apoi trimise catre Platforma de Recunoastere Faciala prin text.

Platforma de Recunoastere Faciala produce o linie de corespondente probabile pe baza unui algoritm biometric si i le trimite ofiterului pentru a le compara. Ofiterul de credite, recenzii, gama, alege cateva si le trimite catre serverul web pentru a memora inregistrarile persoanei. Procesul acesta, in mod obisnuit, dureaza cateva zile, dar poate fi accesat in cateva minute, datorita sistemului avansat. Propunerrile au fost spuse de catre locuitori, focusati in principal pe consimtamantul pentru poze si problemele de confidentialitate. Cu toate acestea, in cazul in care, un ofiter suspecteaza un individ ca ar fi implicata intr-o crima, nu va fi nevoie sa ceara permisiunea. De asemenea, Asociatia Guvernelor, asigura ca fotografiile care sunt prezentata nu sunt stocate nicaieri. Orice fotografie realizata pe diverse dispozitive trebuie sa fie stearsa, indiferent daca persoana a fost gasita vinovata sau nu. Mai mult decat atat, fotografiile sunt comparate doar cu baza de date ale serifului, asadar, daca o persoana nu a fost arestata, cazul nu exista este rezolvat. Serifii au acces la imagini ale persoanelor arestate si nu numai. In timp ce aceasta tehnologie este folosita de catre anumite departamente din Politie, orice agentie de aplicare a legii, are acces la acestea. Scopul principal al utilizarii acestui instrument este de a imbunatati tehnicile de politie in timp ce servesc si protejeaza oamenii. Care sunt gandurile tale cu privire la utilizarea acestei tehnologii care ajuta la aplicarea legii?

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Additional Articles From ‘JURIDIC’