Importanta unui angajat ce respecta regulile impuse in procesul de vanzare

November 4, 2016 | Author: | Posted in Resurse umane

clienti misteriosiTot mai multe firme cauta diferite metode prin care isi pot urmari angajatii in intreg procesul lor de relationare cu potentialul client. Acest lucru este foarte important deoarece, in cazul in care acesta respecta anumita cerinta si cunoaste anumite metode prin care sa convinga un potential client de anumite produse sau servicii, gradul de satisface a acestora creste in aceasi masura cu identitatea companiei.

Implementarea unui astfel de proces se poate face simplu prin angajarea acelor firme de mystery shopping, pentru verificarea acestor aspecte interne. Mai precis, aceasta firma are diferite parteneriate cu anumiti clienti misteriosi, persoane ce vor juca rolul unui potential client. Acestia pot evalua clientul cat si unitatea, urmarind un anumit caz specific. Din datele culese de catre acest client fals, pot fi scoase la vedere anumite probleme interne ce pot ingreauna activitatea pe care diferitii angajati o au zilic.

Rapoartele acestor clienti misteriosi sunt din cele mai precise si concrete datorita faptului ca nu sunt influentati de alti factori interni, ce pot duce la o verificare eronata. Firma in cauza, cat si intreg personalul acesteia, nu cunoaste identiatea acestui fals client si nici momentul ca vor fi evaluati.

Importanta implementarii unui astfel de program

Dupa cum reiese si din prima parte a acestui articol, un prim important studiu se concentreaza pe angajati si pe acele norme pe care acestia trebuie sa le respecte. Mai mult de atat, un alt beneficiu in urma acelui raport al diferitilor clienti misteriosi, pentru compania in cauza, este imaginea vazuta prin ochii clientilor sai, cat si pozitia pe piata pe care acestia o detin.

In raportul de final se mai pot identifica aspecte precum punctele tali sau forte in raport cu competitorii directi de pe piata. Strategiile pot fi schimbate sau modificate imediat, ducand la o mai buna desfasurare a activitatii, precum si o imagine mult mai buna.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply