Fotograf profesionist de nunta si viata de familie

April 29, 2018 | Author: | Posted in Fotografie, Fotografie, Nunta si botez, SOCIETATE

Nu intamplator am decis sa vorbesc pe aceasta tema, sunt fotograf profesionist de nunta si am o familie frumoasa care ma sustine in activitatea mea. Insa despre altceva vreau sa va vorbesc, despre provocarile si incercarile pe care le experimentam ca si familie prin faptul ca o mare parte din timpul meu este dedicat acestei frumoase meserii.

In fotografie in general ai nevoie de foarte mult timp pentru a putea crea, ai nevoie de timp de studiu, ai nevoie de timp pentru procesarea imaginilor, de timp alocat clientilor si asa mai departe, dar timp alocat familiei cand? Exact, cre ca este o problema cu care cu totii ne confruntam indiferent de tipul de job sau activitate pe care o avem. Timpul alaturi de familie si copii este nepretuit, ne dorim sa le fim alaturi cand rad prima oara, cand se lovesc intaia oara sau cand merg pentru prima data, insa joburile ne cam ocupa o buna parte din timp si de multe ori ii sarutam la plecare cnad inca dorm si ii mai vedem aia seara dupa ce sotiile noastre i-au bagat deja in pat. Oare asa trebuie sa ne petrecem timpul alaturi de ei, doar cand dorm?

NU! Sub nicio forma! Inca de cand am ales aceasta meseria, aceea de fotograf nunta, am stiut ca vor fi momente in care voi fi departe de familie fotografiind tinere familii in destinatii care mai de care mai speciale. Insa incerc pe cat posibil sa imi organizez timpul asa incat sa petrec cat mai mult timp alaturi de ei. Fotografia de nunta imi asigura minimul necesar pentru a nu mai avea un al doilea job, astfel pentru mine ca si fotograf de evnimente zilele lucratoare sunt in weekend si de odihna in timpul saptamanii. Insa multi au impresia ca e de vis, putin gresit, pentru ca partea de edit o realizam in timpul saptamanii, dar la acest lucru fac referire cu organizarea timpului. Nu petrec niciodata mai mult de 4-5 ore pe zi pentru edit, restul fiind timp de calitate alaturi de familie si copii.

Pentru orice fotograf profesionist de nunta este greu sa se organizeze astfel incat sa aiba suficient timp si de familie doar datorita faptului ca doreste cu orice pret sa contracteze cat mai multe evenimente intr-un an. Eu personal nu contractez mai mult de 25 evenimente intr-un an, evenimente la care eu sunt fotograf principal, evenimente de care ma ocup in mod direct la partea de editare. Alte evenimente “vandute” partenerilor sunt bonus prin acel comision de recomandare.

Datorita tarifului pe care il practic acele 25 de evenimente imi asigura deopotriva plata taxelor necesare catre stat, plata contributiile salariale, amortizarea echipamentelor si inregistrarea de profit. Am sa fiu sincer si voi recunoaste ca media tarifului pe care il incasez de la fiecare client bae undeva in jurul sumei de 2000 euro, incluzand aici, sedinte foto before si after wedding si album, pe langa ziua nuntii. Insumand cele 25 evenimente cu suma respectiva ajungem la un total de 50.000 euro, suma care imi asigura acoperirea tuturor cheltuielilor mentionate mai sus.

In acest context, de ce as mai avea un job si de ce nu as petrece timp alaturi de sotie si copii? Asta ar trebui sa te intrebi si tu! Lumina Buna!

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

Fotograf Profesionist de nunta din Bucuresti

This author has published 5 articles so far.

Leave a Reply