Drona zburatoare ROAM de recunoastere faciala iti da aripi

June 9, 2016 | Author: | Posted in TEHNOLOGIE

Drona zburatoare ROAM a fost conceputa de compania australiana IoT Group. In fiecare zi, milioane de oameni isi fac poze selfie, numarul acestora fiind in crestere, ceea ce a dus la inventarea unei drone pentru selfie-uri denumita ROAM. Dezavantajul selfie stick-ului este faptul ca este limitat de lungimea acestuia, in comparatie cu drona care conectata la un smartphone poate fi setata sa urmareasca utilizatorul prin functia de recunoastere faciala, de la o distanta de 25 m. Camera este de 5MP si poate face fotografii simple, poate captura imagini panoramice si poate crea clipuri video avand un procesor quad-core ARM Cortex M4, ce se ocupa cu recunoasterea faciala si alte caracteristici ale zborului, detaliile privind rezolutia video nefiind inca disponibile. Alt beneficiu al dronei este ca poate crea fotografii din unghiuri inaccesibile unui selfie stick.

Drona ROAM are drept scop captarea selfie-urilor si cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala ce pastreaza mereu in cadru utilizatorul. Este o drona cilindrica similara cu dimensiunile unei sticle de apa de 600 ml (20-oz), cu diametrul de 75 mm (2.95 inci) in punctul sau cel mai cuprinzator. A fost creata cu un design compact si usor de transportat pentru a putea incapea intr-un rucsac sau intr-un buzunar mai mare. De asemenea, elicele sale se pliaza in jurul corpului, permitand transportarea acesteia.

Utilizarea dronei este simpla. Se scoate drona si se arunca in aer, timp in care aceasta va pluti incercand sa identifice fetele pe care trebuie sa le fotografieze, astfel incat sa ramana fidela utilizatorului sau. Cu un timp de zbor de 20 de minute, drona Roam poate acoperi cu usurinta o arie larga si va incepe sa urmareasca utilizatorii de la o distanta determinata de acestia. De asemenea, poate transmite fluxurile video live la un smartphone sau o tableta in timpul zborului de 20 de minute. Dupa ce este conectata la un dispozitiv IOS sau Android, drona va folosi tehnologia de recunoastere a fetei pentru detectarea utilizatorului de pana la 25 m distanta fata de picioare, conferind o vedere panoramica de 360 grade, apoi se utilizeaza impreuna cu functia „Follow me” pentru a putea mentine spionarea acestora. Odata creata functia de recunoastere a fetei mai trebuie programata doar distanta de la care doresti sa te urmareasca drona. Acest lucru pare simplu, dar nu inseamna ca utilizatorul trebuie sa stea permanent pe zona dronei. In cazul in care drona pierde din vedere utilizatorul, aceasta va ramane zburand pe loc, pana cand vede utilizatorul ei din nou. Drona ruleaza cu baterii swappable si dureaza 2 ore pentru a se incarca. Precomenzile pentru drona Roam au inceput, iar livrarile vor avea loc in termen de 12 saptamani de la data comenzii, pretul sau fiind de 349 de dolari.

Oare cati dintre patimasii fotografiilor selfie vor achizitiona drona Roam?

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply