Cum sa iti protejezi ferma intr-un mod inteligent si fara investitii prea mari?

July 28, 2017 | Author: | Posted in Afaceri la domiciliu

 

Fermele, indiferent de marimea lor reprezinta in general afaceri de familie foarte profitabile, mai ales in conditiile in care investim periodic in echipamente zootehnice de ultima generatie care sa transforme administrarea acesteia intr-o activitate mai simpla. Protejarea acestor ferme care in multe situatii reprezinta agoniseala noastra de o viata reprezinta o prioritate pentru orice fermier, motiv pentru care alegerea pe care o facem in acest sens ar trebui sa fie si una dintre cele mai intelepte. Factorul financiar de multe ori limiteaza alegerile noastre, astfel ca in multe situatii ne raman destul de putine optiuni la dispozitie.

O alternativa foarte buna pe care o avem la indemana in conditiile actuale este gardul electric, componenta care poate inlocui cu succes toate celelelate metode de protectie clasice. Pe langa faptul ca acesta nu presupune o investitie majora, gardul electric poate oferi la ora actuala cel mai inalt grad de protectie unei ferme. Un sistem de gard electric poate fi achizitionat rapid si eficient din cadrul magazinelor online de profil precum este si Evolutiadan.ro. Iata asadar cateva lucruri care te vor determina sa alegi un gard electric ca si metoda de protectie pentru ferma ta.

Poate fi amplasat cu usurinta.

Spre deosebire de oricare alt tip de metoda de protectie clasica, gardul electric se poate amplasa cu usurinta pe orice suprafata, chiar si pe un teren denivelat. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca un astfel de sistem de gard electric este compus dintr-un numar redus de componente spre deosebire de gardul din lemn spre exemplu. Un astfel de sistem poate fi amplasat cu usurinta de catre o echipa de profesionisti in cateva ore, in functie de suprafata fermei pe care vreti sa o protejati.

Nu implica costuri mari de intretinere.

Cred ca deja stim cu totii cate batai de cap ne poate creea un gard din lemn atunci cand vine vorba despre intretinere. Lemnul cedeaza adesea in scurt timp, mai ales in conditii meteo nefavorabile, cum este spre exemplu ploaia. Indiferent de eforturile noastre pe care le depunem cu scopul de a-l ingriji, in cele din urma acesta tot se va deteriora. Acesta insa nu este si cazul gardului electric care poate rezista ani de zile, chiar si in conditii meteo extreme, gratie componentelor care il alcatuiesc si care au o rezistenta deosebita impotriva acestor conditii nefavorabile.

Nu vatameaza animalele din cadrul fermei.

Un avantaj al utilizarii acestui tip de gard este dat de faptul ca modalitatea de functionare al acestuia nu vatameaza intr-un fel sau altul animalele din aceste tarcuri. Gardul electric emite doar un soc de o intensitate redusa, intr-atata incat sa ii dea de inteles animalului ca nu ii este permis sa paraseasca spatiul respectiv. Putem vorbi astfel despre o oarecare “educare a animalelor” prin alegerea acestui tip de protectie pentru ferma.

Www.evolutiadan.ro este un magazin online care comercializeaza o varietate de produse zootehnice de calitate si pe care le putem achizitiona la cele mai avantajoase preturi.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply