Cum sa gasesti un fotograf profesionist pentru evenimentul tau

January 13, 2018 | Author: | Posted in Fotografie

In calitate de fotograf profesionist, folosind mijloacele de urmarire a activitatii mele in online, observ tot mai mult ca foarte multe persoane in cautare de servicii fotografice nu stiu cum sa caute astfel de servicii, nu stiu unde sa caute si mai ales unde sunt resursele cele mai de incredere cand vine vorba de furnizori de servicii foto seriosi. Cei mai multi potentiali clienti folosesc motorul de cautare Google, si asta este cea mai la indemana solutie, insa important este sa stim ce sa-i cerem motorului de cautare incat sa ne afiseze rezultatele relevante pentru tipul de servicii foto pe care le cautam. Google ne va reda rezultate in conformitate cu expresiile pe care le introducem, de aceea ar fi bine sa inlaturam cuvintele de legatura si sa folosim cuvinte exacte din zona de itneres. Ca exemplu, atunci cand cautam un fotograf pentru o nunta, multi dintre noi cautam folosind fraze de genul “fotografie profesionista pentru nunta”, aici google s-ar putea sa fie putin derutat si sa ne ofere rezultate precum imagini de pe la alte nunti sau galerii de arta care vand fotografie profesionista. Cel mai usor este sa inlaturam cuvintele de legatura si sa ne axam direct pe ceea ce ne intereseaza, spre exemplu “fotograf de nunta din Bucuresti” sau “fotograf nunta Bucuresti“, astfel motorul de cautare va sti exact locatia care te intereseaza, tipul de serviciu si oamenii care iti pot oferi asta. La fel se poate cauta si pentru evenimente precum botezul, “fotograf de botez” sau pentru evenimente de firma “fotograf corporate” sau “fotograf imagine firme bucuresti”.

Trebuie neaparat sa va amintesc ca gigantul Google vinde publicitate in paginile de cautare, ca atare veti vedea de cele mai multe ori ca apar rezultate in fata caruia se afla un mic chenar cu textul “Add” sau “Anunț”. Acest tip de rezultat nu este un rezultat organic, si anume un profesionist care a investit timp si multa munca pentru ca google sa il preia in mediul online ca pe un furnizor de incredere, ci acei oameni care apar acolo sunt de fapt aceia care sunt dispusi sa palteasca pentru a aparea primii indiferent cat de mult sau putin ar fi muncit in a avea o imagine buna in online. Practic ei platesc pentru acel click pe care tu il faci pe anuntul lor si sunt taxati pt asta, iar voi ca si potentiali clienti sunteti putin “pacaliti” ca acela profesionist ar fi unul dintre cei mai buni.

De aceea, eu personal evit rezultatele de tip reclama platita si apelez doar la acele rezultate organice, despre care stiu ca au muncit enorm de mult ca sa ajunga in prima pagina pe categoria lor de servicii. Asta imi arata ca sunt seriosi si dedicati muncii lor.

Apoi mai avem posibilitatea de a cauta pe retelele de socializare, precum facebook, care de ceva vreme si-au integrat propriul motor de cautare, insa cu rezultate mult mai apropiate de adevar. Aici veti vedea exact persoana care va ofera acel serviciu si puteti avea referinte de la cei care au colaborat cu ei. Este un real avantaj sa cauti servicii pe facebook din punctul acesta de vedere, si din pacate in Romania nu este utilizat acest potential la adevarata valoare. 98% dintre cautarile de servicii se fac pe google, iar restul pe Yahoo, Facebook si Bing.

Si in cele din urma, dar de departe cea mai itneligenta metoda de a gasi un fotograf profesionist de nunta sau fotograf de botez ori fotograf de evenimente corporate, este apelarea la portalurile de specialitate in zona serviciilor fotografice. De ceva vreme incoace au aparut portaluri precum fotografi-cameramani sau furnizori-servicii-foto, ori Fearless Wedding Photographers, WeddingStaff, Wedding Photography Select, si asa mai departe. Aici veti avea posibilitatea sa alegeti dintre cei mai buni fotografi de nunti din Romania pentru ca periodic aceste portaluri organizeaza concursuri de fotografie inc are sorteaza si aduc in planul superiori acei profesionisti buni, dedicati si cu suficienta experienta incat sa ofere cea mai buna calitate fotografica si experienta ever.

Si eu la randul meu fac parte din toate aceste portaluri si pot spune cu mana pe inima ca in ultimii 2 ani un procent de 50% dintre clientii mei vin din aceste portaluri, tocmai datorita faptului ca pot analiza portofoliul de clienti live, portofoliul de fotografii, statutul juridic legal, in conformitate cu legea prestarii de servicii fotografice, si cel mai important pentru ca imi pot vedea distinctiile primite in ultima vreme in calitate de fotograf de nunta si nu numai.

Prin asta ma pot bucura ca oamenii care decid sa ma angajeze sunt convinsi 100% ca au facut cea mai buna alegere in materie de fotograf profesionist de evenimente.

Cu aceasta ocazie, va incurajez si pe voi sa folositi toate metodele posibile enumerate mai sus. Astfel va veti da seama unde gasiti oamenii cei mai potriviti pentru proiectul sau evenimentul vostru.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

Fotograf Profesionist de nunta din Bucuresti

This author has published 5 articles so far.

Leave a Reply