Cum iti alegi furnizorul de gazduire pentru magazinele online?

March 25, 2015 | Author: | Posted in Comert electronic, Gazduire web, Programare

Un magazin online este un site mult mai complex decat un site de prezentare a unei companii sau un simplu blog. Chiar daca platformele CMS (content management system) au fost imbunatatite si acum pot creea automat si magazine online “la cheie”, ele nu o vor face precum platformele dedicate de ecommerce.

Unul din dezavantajele folosirii lor ar fi consumul excesiv de resurse. Indiferent cat de bine este optimizat site-ul, platforma tot consuma mult mai multe resurse decat o platforma obisnuita dedicata pentru magazinele online.

Primul criteriu in alegerea furnizorului de servicii de hosting ar fi experienta companiei care trebuie sa aiba oameni specialisti in domeniul IT (mai concret pe hosting), care pot sa va ofere solutii concrete si stabile precum si oferte personalizate pentru necesitatile dvs.

Al doilea criteriu este suportul oferit. Orice firma care se respecta, trebuie sa va ofere suport 24/7. Probleme nu tin cont de zi sau de ora, de anotimp sau de an. Ele apar si trebuiesc rezolvate in cel mai scurt timp posibil, altfel dvs. veti avea de suferit (si aici ma refer la pierderi financiare).

Al treilea si ultimul criteriu este siguranta datelor dvs. si ale clientilor. Asa cum mai sus am spus de probleme, asa si aici. Erorile de programare sunt si ele existente. Indiferent cat de bine a fost gandit site-ul cat si de bine a fost verificat, odata tot o sa se descopere vreo vulnerabilitate si atunci … Datele dvs. vor fi compromise. Iar atunci, va trebui sa repuneti site-ul inapoi.

Backup-ul trebuie sa se faca o data la cateva ore, sau cel putin o data pe zi, altfel compania care va ofera si serviciul de hosting nu este “destul” de serioasa si ar trebui sa va puna putin pe ganduri. Nu aveti backup, nu aveti siguranta.
magazine online

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply