Conexiunea celor mai renumite branduri de masini

July 26, 2016 | Author: | Posted in AUTO-MOTO SI TRANSPORTURI, TEHNOLOGIE

Mizele pe care constructorii de masini auto din tarile dezvoltate se bazeaza sunt:

Volkswagen – Sistemul “net Car” – Sistemul “Car Net” VW poate fi utilizat cu o cartela SIM in sine, un smartphone SIM sau cu o telecomanda cu SIM de la distanta conectata prin Bluetooth. Primirea de stiri, informatii despre trafic actualizate, controlul parametrilor vehiculului prin aplicatia e-Remote programata ca diagnoza automata a starii de drum si conexiune la smarthone prin intermediul serviciului de intretinere App Connect sunt unele dintre calitatile lor. In versiunile electrice poate fi vizualizata de la distanta starea bateriei.

Chevrolet – Sistemul “OnStar” – Recupereaza vehiculul furat localizand pozitia exacta si incetinirea la distanta. Apelul de urgenta formeaza in mod automat in caz de accident butonul SOS. Blocarea si deblocarea usilor, activeaza claxonul si luminile, localizeaza masina si smartphone-ul. Sfaturile si punctele de interes sunt oferite de la distanta GPS-ului masinii autonome. Consulatarea datelor necesare este disponibila cu ajutorul Centrului de Service OnStar, disponibil 24/24, 365 de zile pe an. In alte tari au incorporat un cip SIM de la o firma mare.

Masina Ford – Sistemul “Sync” – Telefonul mobil este necesar pentru echipamentul Ford Sync si nu mai are o conexiune integrata, insa foloseste telefonul ca modem extern. Acum, se creeaza generatia a treia de sincronizare. Echipamentul incorporeaza telefonul pentru a gestiona echipamentul de divertisment al masinii si pentru a primi date despre trafic sau clima, prin aplicatii diverse care pot fi incorporate la sistem. Primele doua generatii s-au dezvoltat in colaborare cu Microsoft.

Masina Renault – Sistemul “R-Link” – Compania Renault a dezvoltat “R-Link”, in asociere cu firma TomTom GPS si Android, de la Google. Cartela SIM este incorporata in echipament, care este complet integrat. Consumatorul gestioneaza printr-un ecran tactil. Echipamentul pune accentul pe serviciile de stiri si divertisment de la bord, dar are, de asemenea, unelte de diagnosticare la distanta. Cu radio-ul Digital Audio Broadcasting se conecteaza la toate radio-urile din intreaga lume. De asemenea, se poate naviga pe retelele de socializare si are acces la muzica on-line, printre altele.

Masina Toyota – Sistemul “Touch & Go” – Este vorba de un echipament modular ce poate fi extins la echipamentele ce urmeaza sa fie actualizate. Serviciile si ofertele de navigare gratuite, cum sunt actualizarile de trafic in timp real, Google Street View și Panoramio. Toyota Touch 2 GO Plus, versiunea recenta a sistemului, adauga functie de recunoastere a vocii pentru comenzile vocale si pentru citirea mesajelor text. Serviciile de urgenta si asistenta rutiera sunt activate printr-o simpla apasare a unui buton de pe telecomanda si ofera utilizatorului informatiile precise de locatie asa cum apar pe ecranul color.

Masina Fiat – Sistemul “Unconnect” – Sistemul este partajat cu alte marci de vehicule, care pune accentul in principal pe caracteristicile de stiri si de divertisment si pe navigarea prin GPS furnizate de sistemul TomTom. Permite accesul, pe ecranul senzorial al vehiculului, pe retelele sociale precum Facebook sau Twitter. Agentiile de stiri furnizeaza informatii de ultima ora. Impreuna cu sistemul efectueaza diagnostice ale masinilor, avertizeaza atunci cand are loc service-ul urmator si locul in care este parcat acesta.

Masina Peugeot – Sistemul “Connect” – Peugeot Citroen ofera apeluri de urgenta, asistenta rutiera, sistem de divertisment si informatii si navigare prin GPS cu serviciul “Connect”. In conformitate cu modelul de vehicul, conexiunea la Internet este realizat sau se utilizeaza pe smartphone pentru a avea acces la Internet. Cheia acestui sistem este in aplicatiile care se pot plia, sunt unele dintre acele aplicatii care fac masina mai inteligenta in functie de nevoile fiecaruia.

Honda – Sistemul “Honda Connect” – Aceasta ofera conectivitate intre smartphone si sistemul de telefonie prin hands-free si MirrorLink permite utilizatorului sa obtina o copie a ecranului telefonului, pe ecranul masinii. Honda Connect poate accesa, de asemenea, Internetul prin intermediul retelei de telefonie Wi-Fi sau modemul mobil Wi-Fi pentru a naviga pe Internet fara restrictii din masina, cu conditia sa fie oprita. Sistemul vine cu o serie de aplicatii preinstalate, cu toate ca utilizatorul poate descarca alte aplicatii Honda App Center.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply