Biroul inteligent de maine va fi un spion sau un salvator?

June 5, 2016 | Author: | Posted in PRODUSE SI SERVICII, SFATURI, TEHNOLOGIE

Timp de sase saptamani, BBC a urmarit felul in care mediul nostru se schimba. Cladirile de maine ne vor arata cum tehnologia face birourile noastre mai destepte, locuintele noastre mai confortabile si transforma site-urile de constructii. Intreaba pe cineva ce nu-i place la serviciu in birou si lista, probabil, va fi lunga. Cel mai probabil va include: volumul de munca, managerul, colegii, scaunele incomode, lipsa de lumina, mancarea proasta de cantina si aerul conditionat. Tehnologia poate usura toate aceste lucruri, conferind un mediu de lucru mai bun, permitand anagajatilor sa modifice caldura lor printr-o aplicatie din telefon.

Fac senzorii birourile mai inteligente in timp ce angajatii se afla sub supraveghere constanta?

Prin introducerea a sute de senzori in pereti, lumini si tavane, sistemele pastreaza birourile in functiune si pot fi conectate la randul lor la echipamentele de management al birourilor la reteaua corporativa si la internet. Tehnologiile inteligente ofera economii uriase de potentiale energii – estimari intre 20% si 50%.

La sediul companiei Deloitte din Amsterdam, angajatii pot controla luminile, caldura si intunericul cu ajutorul unei aplicatii, in timp ce in Anglia, consultantul in constructii Arup experimenteaza birourile inteligente incorporand senzori in aplicatii care sa le permita angajatilor sa modifice luminozitatea si incalzirea. O cantitate mare de energie este irosita pe birouri goale, locuinte si cladiri de birouri partial ocupate. Echipa care lucreaza la proiectul ce masoara numarul angajatilor dintr-o cladire de birouri si controleaza caldura si lumina in consecinta . De asemenea, lucreaza la echipamentele de incalzire si racire localizate, ce pot conferi un climat exact pentru fiecare utilizator utilizand elemente de incalzire prin infrarosu receptive ce sunt indrumate de urmarirea miscarrilor.

Arhitectul Rem Koolhass a vorbit despre felul in care tehnologia este infiltrata in cladiri si de cum sunt dispusi oamenii sa-si sacrifice intimitatea pentru confort si a declarat ca utilizarea tehnologiilor inteligente reprezinta cea mai radicala schimbare. Cele mai multe date de constructie sunt colectate in mod anonim, dar asta nu inseamna ca nu pot fi folosite si in alte scopuri. Cu ajutorul unui sistem de management al cladirii, folosind datele poti afla cand o persoana este in birou si cand nu este.

Cladirile inteligente pot reprezenta lucruri foarte diferite pentru oameni diferiti. De aceea, oamenii trebuie pusi pe primul loc si apoi tehnologia care ii poate ajuta. Tot mai multe firme folosesc tehnologii, cum ar fi realitatea virtuala pentru a le putea oferi idei potentialilor clienti despre cum vor arata cladirile in care se vor muta.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply