Asigurarea pentru locuinta, modalitatea eficienta de a ne proteja locuinta

December 6, 2015 | Author: | Posted in Asigurari

O locuinta presupune fara indoiala un efort financiar urias avand in vedere ca in general este o investitie pe care o facem pe viata. Cea mai eficienta modalitate prin care ne putem proteja eficient locuintele este fara indoiala prin intermediul unei asigurari special create in acest sens si anume asigurarea pentru locuinte. Acest tip de asigurare este de departe una dintre cele mai importante asigurari pe care le incheiem de-a lungul vietii avand in vedere ca dezastrele naturale ne pot distruge in orice moment agoniseala de-o viata.
Asigurarea pentru locuinta este una dintre asigurarile care au devenit obligatorii alaturi de cea pentru raspundere civila, RCA. Motivul pentru care aceasta asigurare a devenit in totalitate obligatorie se datoreaza intensitatii cu care fenomenele naturale pot distruge locuintele. Astazi avem posibilitatea de a incheia o astfel de asigurare si prin intermediul unor agentii de brokeraj precum www.inbrok.ro, beneficiind in totalitate de avantajele pe care ni le ofera aceasta. Iata insa cateva detalii importante pe care trebuie sa le stii despre asigurarea pentru locuinte.
O asigurare de locuinte basic nu acopera intregul aresenal de riscuri, ci numai cateva dintrecele mai frecvente precum cutremur, alunecari de teren sau inundatii. Aceste riscuri sunt automat acoperite in situatiile in care beneficiem de o asigurare pentru locuinta basic. In situatia in care consideram ca avem nevoie de o arie mult mai larga de riscuri pe care sa le acopere, avem posibilitatea ca in orice moment sa optam pentru o asigurare facultativa. O asigurare facultativa va poate acoperii situatii nefavorabile precum incendii, explozii, furturi sau alte aspecte care ne pot distruge locuinta.
Un aspect deosebit de important de retinut este faptul ca o asigurare pentru locuinte se imparte in doua categorii: Unele sunt destinate cladirilor de tip A, mai exact celor construite dn beton armat, lemn sau caramida arsa, situatie in care se va achita o taxa anuala de 20E. In acest caz, in cazul producerii unei calamitati naturale in care ne este distrusa locuinta, vom primii din partea asiguratorilor o despagubire de 20.000 E. La celalalt capt se afla cladirile de tip B, cu alte cuvinte, acele cladiri construite prin intermediul unor materiale care nu au rezultat in urma unor tratamente chimice, situatie in care se va plati o suma de 10 Euro annual, urmand ca suma asigurata sa fie de 10.000 Euro in cazul producerii unei pagube.
Retineti faptul ca modificarile recente aduse legislatiei nu ne mai da posibilitatea de a opta pentru o polita de asigurare facultativa inainte de a opta pentru una de tip basic.

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply