Acest lift ar putea schimba modul in care vei transportat in viitor

May 14, 2016 | Author: | Posted in TEHNOLOGIE

Lifturile urca si cobora. Duc oamenii de la un etaj la alt etaj din acelasi loc. Sunt considerate elementul principal al cladirilor inalte, insa au si limitari. Una dintre limitari ar fi ca lifturile se misca doar pe vertical. O noua tehnologie are posibilitatea de a elibera lifturile de traseul vertical, permitandu-le sa se deplaseze dintr-o parte in alta, sa-si schimbe unghiul, inclusiv sa iasa din oras. Inventatorii doresc sa ca lifturile sa ajunga la inaltimi mult mai mari decat ajung in prezent. Acestea sunt prevazute cu sisteme de supraveghere pentru a putea urmari diferite ativitati sau pentru a ajuta la rezolvarea diferitelor neplaceri care pot aparea.

Intreprinderea germana ThyssenKrupp a creat o tehnologie noua de lift care foloseste levitatia magnetica pentru a conduce cabinele. Llamados Multi, spune ca aceste ascensoare modifica sistemele de suspensie traditioanle care cara cabina de sus in jos intr-o singura traiectorie. Fara cabluri, un ascensor nu mai este restrictionat la o singura axa. Este ciudat atunci cand lifturile pot ajunge oriunde. Cladirile inalte, create pentru a functiona in jurul unui nucleu de lifturi, poate avea diverse forme. Ascensoarele ar putea ajunge peste tot, sa aibă multe traiectorii si sa faca loc in spatiile verzi, altfel ar fi incomod. Un singur ascensor ar putea ajunge dintr-o arie a orasului, de la primul etaj la etajul treizeci, fara a fi necesar ca persoanele sa ajunga sau sa schimbe cabina. Este interesant atunci cand un lift se afla in afara cladirii. Astazi, lifturile sunt mult mai sigure.

Atunci cand liftul se blocheaza, acesta are instalat un sistem tip interfon sau un videointerfon prin care oamenii pot comunica in situatiile de urgenta, astfel sentimentul de frica este eliminat si veti avea parte de siguranta. Lifturile au sansa de a crea retele noi de transport pentru orasele viitorului. Din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre orase, exista un interes nou in crearea de spatii mari si eficiente in probleme energetice. Pentru a muta oamenii mult mai repede, acesta este un factor important.

 

Article Source

Ti-a placut articolul sau comunicatul de presa? Daca da, atunci poti da share pe Facebook, Twitter sau Google Plus, iar daca vrei sa faci o completare, comenteaza mai jos!

Author:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply